"De geest van de mens is als een klok die steeds afloopt en voortdurend opgewonden moet worden."

William Hazlitt
Engels schrijver
(1778-1830)

Welkom op mijn site

Mijn naam is Janine Beyers, sinds 1974 rijksgediplomeerd uurwerkhersteller. U kunt bij mij terecht voor vakkundige restauraties, reparaties en voor het schoonmaken en afstellen van klokken. In mijn atelier wordt uw uurwerk volledig nagekeken en gerepareerd. Hierdoor zal uw klok haar taak om de juiste tijd aan te geven weer in volle glorie kunnen verrichten.

Er bestaat een grote diversiteit aan hangklokken. Elke streek vervaardigde eigen specifieke klokken, zoals de provincie Friesland met haar staartklokken, kantoortjes en stoelklokken.
Of de specifieke Zaanlander, het Amsterdammertje, de Sallander, de koekkoeksklok, en de nog steeds veel in bezit zijnde bakregulateur, de snaarregulateur of de regulateur.

De aandrijving kan door middel van kettingen met gewichten (afgekeken bij de staande klok) of door middel van veeropwinding. Ook het slagwerk is mogelijk met een of twee bellen of gongstaven of een rondgong.

De moderne klokken van het midden van de vorige eeuw zijn veelal strak van vorm zoals de plankklok, de schoolklok en de pubklok.