"Zij beperken zich tot het doden van de tijd totdat de tijd hen doodt."

Simone de Beauvoir Frans schrijfster en filosofe (1908-1986)

Uit: Tous les hommes sont mortels

Welkom op mijn site

Mijn naam is Janine Beyers, sinds 1974 rijksgediplomeerd uurwerkhersteller. U kunt bij mij terecht voor vakkundige restauraties, reparaties en voor het schoonmaken en afstellen van klokken. In mijn atelier wordt uw uurwerk volledig nagekeken en gerepareerd. Hierdoor zal uw klok haar taak om de juiste tijd aan te geven weer in volle glorie kunnen verrichten.

Mijn vader, Jef Beyers, begon in 1963 als horloger. Hij was al jaren actief als horloge- en klokkenmaker naast zijn baan als machine bankwerker bij de toenmalige MZM (Maastrichtse Zinkwit Maatschappij) te Eijsden. Hij behaalde zijn vakdiploma en ging parttime werken.
In 1972 kocht hij een pand aan de Kerkstraat en ging zich met zijn vrouw Ans Beyers-Swart volledig toeleggen op reparatie en verkoop van klokken en horloges.

In die tijd studeerde zijn dochter Janine, ik dus, aan de horlogemakersvakschool Cornelis Verhagen in Hoorn. Daar behaalde ik in 1974 >> mijn diploma.
Dat ik zijn werk zou voortzetten was zijn hoop. Maar ik bleef in het noorden hangen en zette daar een reparatieatelier op voor de juweliers uit de omgeving. Jef Beyers werkte tot hoge leeftijd door. Zonder een klok of horloge onder handen te hebben was hij niet gelukkig. Drie jaar voor zijn dood (hij was inmiddels 77) besloot ik met mijn gezin naar Eijsden te

verhuizen om het werk van mijn vader over te nemen. Inmiddels ben ik dus de tweede generatie van vakmanschap: luisteren naar wat de klant wil en werken vanuit een bevlogenheid.